Wintersnoeken met de fireball

Op een koude winterdag besloot ik samen met m’n vismaatje Dries een nieuw water te gaan verkennen en enkele snoekdames proberen te verleiden met de fireball methode.
Het plan was om met de dieptemeter de nieuwe plek eerst wat rond te varen om een idee te hebben hoe het diepteverloop eruit ziet en te kijken waar de aasvissen zich bevonden. Al snel hadden we een grote wolk aasvis gevonden. Op de dieptemeter konden we een duidelijk dieper stuk waarnemen waar een wolk aasvis boven zat. We besloten dus maar om dit stuk zorgvuldig uit te kammen.

We wilden met 4 hengels vissen, waarvan er twee met een dobber en een fireball montage werden uitgerust en er twee met kunstaas en een vrij zware loodkop om te verticalen. We positioneerden ons telkens windopwaarts van onze gekozen stek en lieten ons driften tot we de hele stek hadden uitgekamd. De dobbers werden zo een meter of 4 achter de boot gesleept tijdens het driften, terwijl de verticaalaasjes onder de boot werden aangeboden.

Onze tactiek bleek een succes! 1 mooie snoekbaars werd gevangen al verticalend en 3 mooie snoeken boden zich aan bij het slepen met de aasvis.

Voor herhaling vatbaar!

Pieter