26 Mei 2018 Roofvisdag Nederland

26 mei 2018

Ofwel de laatste zaterdag van mei. Een dag die bij onze roofvissende noorderburen steevast met grote uitroeptekens in de agenda staat. Als roofvisser in België hebben we minder last van het gesloten seizoen met onze privéputten en bevaarbare waterlopen waar nog steeds op roofvis mag gevist worden. Zo zie je ieder jaar op de diverse roofvisfora iedereen al warm lopen voor die dag.

Enkele mede Quantum-addicts hadden vorig jaar de opening in Nederland al gevist en dat was met enkele zeer mooie baarzen zeker geslaagd.

Dus reden te meer om het dit jaar eens met z’n drie te doen.

Als water hadden we een mooie rivier in het hart van Nederland gekozen, veel stroming was er momenteel wel niet en ook het weer (30° en volop zon) was niet ideaal voor onze vrienden de rovers.  Echter gingen we er wel hard voor gaan!

Met de aankoop van m’n Quantum Vapor Detector 275 had ik dus al het ideale wapen in handen hiervoor.

S’ochtends vroeg vertrokken we richting Nederland om met het krieken van de dag te beginnen!De eerste stekken gaven helaas geen aanbeten en ergens begon ik al wat te vrezen voor de rest van de dag… Maar dan na een uurtje toch die eerste tik bij het afzakken van de Quantum Battle shad! Een mooie maatse snoekbaars was de pineut!

Die stek gaf verder nog 1 maatse snoekbaars op een Quantum Sappy shad maar dan was de koek daar op. De volgende stekken gaven sporadisch een visje. Op 1 van de stekken ging het echter helemaal los.
Ik kon wat snoekbaarzen vangen op de Quantum Q-paddler proper baitfish 10 cm.

Ook konden m’n mede Quantum addicts wat mooie baarzen en snoekbaarzen verleiden tot een aanbeet! Af en toe werd er wat van kunstaas gewisseld om na te gaan waar ze nu het meest zin in hadden. Bleek opeens dat de snoekbaars een voorliefde voor de kreeft-imitaties te hebben. Misschien iets dat in de toekomst nog door Quantum kan ontwikkeld worden? Wij probeerden de Crazy fish Nimble van 10 cm. Een paar keiharde aanbeten en mooie snoekbaarzen waren het gevolg!

De rest van de dag konden wij ons nog prima vermaken met de keiharde aanbeten van snoekbaarzen en die geniepige aanbeten van de baarzen. Ook in de avonduren konden wij nog wat vissen verleiden. Soms zelfs in het oppervlakte met een skirted jighead.

Het vissen op de rivier is een visserij die me wel ligt, hopelijk binnenkort een vervolg…..

Jeffrey