Productreview: Quantum 2,10m Vapor Finesse Lure & Jig 5-18g

Een bijzondere 18 gr!

Ik heb zowel de molen als de reel versie getest en beiden zijn erg knap, afhankelijk van je persoonlijk voorkeur. De Quantum 2,10m Vapor Finesse Lure & Jig 5-18g van Quantum is geen gewone 18gr hengel. Het is een behoorlijk strakke hengel die het mogelijk maakt om met lichte gewichtjes te vissen. Ideaal dus voor grote baars en de kleinere snoekbaars.

De hengel.

De hengel heeft een mooie topactie die ook sport bied bij de kleinere vissen, haak je een groter exemplaar dan komt de hengel echt tot zijn recht. De blank geeft mij het gevoel constant kracht over te hebben tijden de dril, toch vertoont deze een mooie actie onder harde stoten. Laat je niet misleiden door zijn 18gr stempel, met deze hengel kun je probleemloos jouw droombaars landen. Ook zeer aangenaam voor het vissen vanop de oever met klein kunstaas op snoekbaars tot 70cm (uit een boot uiteraard meer).

Kunstaas.

Ik heb de hengel getest van 3 tot 25gr en hiertussen heb ik een goed merkbaar bodemcontact. Als maximum gewicht een Q-paddler 12cm (8gr) op een 14gr jigkop (samen 22gr) is het nog net aangenaam vissen. Ik heb er ook een 25gr blade/spinner aasje aangehangen en dat was absoluut geen probleem door de kleine weerstand in het water. Zwaarder zou ik niet aanraden het is tenslotte een 5-18gr speeltje.

De aanbeet.

De hengel is zo gevoelig dat je bij elke aanbeet even denkt dat je tegen een steen aanstootte. Het zetten van de haak is een zorgeloze actie, ze moeten er nog maar aan ruiken en de haak prikt door zijn strakke karakter. Wat mij zo aanspreekt aan deze hengel: strakke maar vergevingsgezinde blank, zijn power, de korte butt die nooit in de weg zit en zijn vederlichte gewicht van 128gr.

Kristof Daisone